Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Gezisini Sofos Turizm İşbirliğiyle Gerçekleştirdik.

İstanbul gezilerininin ilki olarak planlanan Topkapı Sarayı ve Sultanahmet gezisini Sofos Turizm işbirliğiyle gerçekleştirdik.

Sanat tarihçi Feride Bozcu'nun şiirsel anlatımı ve engin bilgisi ile tarihe güzel bir yolculuk yaptık.Dönemin tarihi olaylarını, devlet yönetimini ve kültürünü öğrendik.İstanbul'un fetih öncesi tarihini ve fetih sonrası şehirde yaşanan değişimi dinlerken tarih gözümüzün önünde canlandı.  Sultanahmet meydanındaki hipodrom kalıntılarının, Mısır'dan getirilen dikilitaş ve Küçük Ayasofya camiisi hakkında bilgi sahibi olduk. 1500 yıllık tarihi olan ve kiliseden camiiye dönüştürülen Ayasofya Camiisi Aziz Mahmut Hüdayii Hazretlerinin hocalık yaptığı ve öğrenci yetiştirdiği bir yer olması sebebiyle manevi değere sahiptir.

Bir kez daha ne kadar şanlı bir tarihimiz olduğunu hatırladık ve ecdadımızla gurur duyduk.

Eczader adına geziye katılan tüm arkadaşlara, Sofos Turizme ve gezinin bir bölümde bize eşlik eden müze müdürü Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKAŞÇI'ya  teşekkür ediyoruz.

Gezimizin Resimleri İçin Tıklayınız...